מי אתה משה חוגג?

לאחרונה קשה להתעלם ממשה חוגג, היזם ששמו מוזכר בעיתונים בכל כמה ימים עם כותרת חדשה. נראה שידו של חוגג נמצאת בכל התחומים הלוהטים של השנים האחרונות: ספורט, בלוקצ'יין, מיזם טלפון הכולל ארנק וירטואלי של מטבעות קריפטוגרפיים וזרועו עוד נטויה.
מי אתה משה חוגג?

ספורט ועסקים דווקא כן הולכים יחד

חוגג בן ה-37 הוא יליד מיתר. את הרומן שלו עם עולם הכדורגל התחיל כששיחק בקבוצות הנוער של הפועל ובית"ר בעיר באר שבע. זה המשיך כשהקים את הרשת החברתית הראשונה לאוהדי כדורגל, שהעניקה למשתמשים גם את האפשרות להגשים חלום – ניהול קבוצת ספורט. נכון, אז עוד לא היה מדובר בבית"ר ירושלים, אלא דווקא בשם מוכר הרבה פחות מליגה ג' – קבוצת הפועל קרית שלום. באתר שודרו משחקים של הקבוצה הרבה לפני שהתרגלנו לצפות בספורט ברשת. המיזם נראה כאילו הוא עומד לשגשג ואף נרכש על ידי ערוץ הספורט לפני עשור, אך הערוץ לא השכיל למנף את הקשר עם האוהדים ופחות משנה לאחר מכן, המיזם נסגר.

חוגג המשיך בעולם העסקים, אך לא ויתר על הקשר עם הכדורגל. הוא העניק חסויות באמצעות שתי חברות בבעלותו – "מובלי" ו"גט סטוקס", שהיו הספונסריות של קבוצת הפועל באר שבע. באוגוסט 2018 רכש את קבוצת בית"ר ירושלים מאלי טביב ומספר חודשים לאחר מכן עלה שוב לכותרות, כשהכניס לחדר ההלבשה אוהד מאוכזב שנזף בקבוצה שהפסידה.

פטנטים ורעיונות

נראה שלחוגג יש חוש מיוחד לזיהוי מגמות חזקות השולטות בשוק, ויכולת להצטרף אליהן בחדשנות מפתיעה.

בדיוק כפי שהציג את משחקיה של הפועל באר שבע ברשת וניסה לאגד את האוהדים תחת רשת חברתית, הוא המשיך וזיהה את הצורך הגובר ליצירת תמונות עם מסננים, המבוססים על המיקום בו צולמה התמונה. הפטנט שרשם בתחום שלשל לכיסוי לא פחות מ-7.7 מיליון דולר, כאשר חברת סנאפ (שמוכרת יותר בזכות האפליקציה בבעלותה סנאפצ'ט), רכשה ממנו את הפטנט.

אבל הצלחות לצד כישלונות. רשתות חברתיות אחרות דווקא גרמו למפלה של פרויקט אחר, כשנחסמה בפני חוגג האפשרות לבצע חיפוש באמצעות תמונה ברשתות החברתיות. כך נפלה לה Mobli של חוגג, שהתבססה על הפיצ'ר שהציעו הרשתות בעבר ואפשרה לחוגג לבצע את החיפושים באמצעות תמונה. האם השיקול של הרשתות החברתיות הללו נבע מהגדרות פרטיות או רצון לגרוף רווחים אישיים באמצעות פיתוח עתידי של פיצ'ר דומה? ימים יגידו.

חוגג לא ויתר והמשיך הלאה עם מיזמים ורעיונות נוספים. הפעם פנה לשוק בעלי הכיסים העמוקים כשהשיק טלפון יוקרתי בשם "סולרין", בעל תג המחיר הצנוע העומד על מעל ל-50 אלף שקלים. גם מיזם זה נחל כישלון אך מהווה כיום בסיס לטלפון יוקרתי אחר, שיאפשר שימוש בבלוקצ'יין. סולרין היה אמור להיות הדבר הבא בעולם התקשורת המאובטחת, בזכות שימוש בטכנולוגיה הלקוחה מהעולם הצבאי, באמצעותה משתמשים יכלו לשוחח באופן דיסקרטי.

בנוסף, ניסה חוגג לעשות שימוש במצלמה באיכות גבוהה מאד כדי להעביר נתונים במהירות שיא באמצעות שבב בעל ארבע ליבות. אבל, אפילו שהמכשיר עבר לפס יצור במפעלי סוני-אריקסון בשוודיה, הוא לא התרומם. כנראה שבכל זאת יש גבול כלשהו למחיר שאנשי עסקים מוכנים לשלם על טכנולוגיה סלולרית – לפחות נכון לשנת 2017.

מה הצעד הבא?

כעת נראה שחוגג משקיע את עיקר מאמציו בשדרוג עולם הטלפוניה והספורט. שני התחומים בהם התמחה, לצד שימוש בטכנולוגיות הקריפטוגרפיות שנראו כדבר הבא נכון לסוף 2017 כשהביטקוין זינק לגבהים וצלל חזרה באותה המהירות.

הניסיון להעניק לבעלי מטבעות קריפטוגרפיים אפשרות להשתמש בארנק כדי לשלם במקומות בילוי עשוי להיות הסטארטאפ הראשון שיהפוך את חוגג מדמות איש העסקים והממציא – למוביל חדשנות בסגנון אלון מאסק.

כל מה שהוא צריך כיום זה רק קצת מזל ויכולת ניבוי באשר לתזמון בו יגיע השוק סוף סוף למקום בו חוגג נמצא. במבט לאחור, בשנת 2028 כנראה נראה את הניצנים של כל הפרויקטים בהם לקח חלק, פורחים לכדי חברות ענק משגשגות. אבל נכון לעכשיו, הימים בהם נקנה בסופר באמצעות ביטקוין דרך הטלפון שלנו, נראים מעט רחוקים.

מסי מצטרף לקבוצה

בינתיים, התקשורת חגגה כשמסי הצטרף לקבוצה של חוגג. לא, לא לבית"ר, אלא לאירועים שמקיימת חברת סירין לאבס, מפתחת הטלפון שאמור לשנות את הדרך בה אנו רוכשים בביטקוין. החברה הנפיקה מטבע חדש בשם SRN שהצליח לגייס 157 למימון המיזמים האחרים. והקשרים של חוגג עם הבלוקצ'יין לא נגמרים כאן.

מדוע להוציא את הארנק – יש ביטקוין

אולי כדי להוכיח לכולנו שהוא מאמין גדול במטבעות הקריפטוגרפיים, חוגג לא פסח על הדוגמה האישית. על 15% מעלות הקרקע לבנייה שרכש בכפר שמריהו מאיש העסקים אילן בן דב, שעלותה מוערכת בכ-19 מיליון שקלים, הוא שילם בביטקוין.

רק כדי לסבר את האוזן, משה חוגג עדיין לא בן 40. ככל הנראה אנו רואים עכשיו את הגרעין שמתחיל לנבוט ולגדול ויעשה היסטוריה בשנים הקרובות.

ייתכן שנראה את בית"ר ירושלים מתרוממת אחרי הקיץ הלא מזהיר שעברה, ייתכן שיהיה זה דווקא הטלפון-ארנק שיעשה את ההבדל. ואולי עד סוף השנה הבאה נראה את הממציא הסדרתי נכנס לתחומים נוספים וממשיך להפתיע אותנו.

בינתיים, האדם מאחורי קרן ההשקעה סינגולרוטים, בעל החיוך הגדול, המראה המעט מרושל והמשקפיים ההיפסטרים שועט קדימה ולא מסתכל לאחור. אנחנו מחכים לראות היכן תהיה הפריצה הגדולה הבאה שלו.